Световният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас (Испания) победи Томи Пол (САЩ) със 7:6, 6:3 в демонстративен мач пред 20340 фенове на главната арена за корида в Мексико Сити.

Въпреки че зрителите бяха по-малко от тези, които гледаха Роджър Федерер и Рафаел Надал на подобни мачове в предишни години, имаше не по-малко страст на "Monumental Plaza de Toros".

Снимки: Gulliver/GettyImages
51 снимки

"Ще направя снимка, за да не забравя никога това. Беше много специално събитие. Истината е, че мога само да ви благодаря, че подкрепяте тениса и мен", каза Алкарас след мача.

Световният номер 2 и 13-ият в ранглистата Пол бяха основната атракция, а преди това една срещу друга играха гъркинята Мария Сакари и бившата шампионка на Откритото първенство на Австралия Каролине Возняцки.

"За мен и съпругата ми е много важно да имаме такъв тип събития. Надяваме се, че това ще продължи, защото е уникална възможност да видя Алкарас да играе на живо в нашия град", каза един от привържениците Диего Сегура.

Разрастващият се пазар и големият интерес на мексиканската столица към спорта накараха други да предложат уникални възможности за феновете в населения с около девет милиона души град. Мейджър лийг по бейзбол и Националната баскетболна асоциация (НБА) всяка година провеждат мачове от редовния сезон в Мексико Сити. / БТА