Испанецът Карлос Алкарас ще играе в своя първи финал на тревен корт, след като преодоля Себастиан Корда (САЩ) със 6:3, 6:4 на полуфинал престижния турнир "Куинс Клъб". В другия полуфинал номер 7 в схемата на турнира Алекс де Минор (Австралия), който също в два сета елиминира датчанина Хоргер Руне (номер 2 в схемата на турнира) със 6:3, 7:6 (2).

Номер 2 в световната ранглиста Алкарас контролираше събитията на корта през цялото време, въпреки че срещата започна с пробив на Корда. Но Алкарас го върна незабавно. От този момент, въпреки че и двамата имаха няколко шанса за пробив, мачът беше равен до 4:3 в полза на испанеца. Алкарас реализира втория си пробив в мача, за да направи 5:3 и да сервира, за да вземе сета. Той демонстрира стабилност от началната линия и логично поведе с 1-0 сета след 6:3.

Корда се опита да нанесе щети на Алкарас с мощен начален удар, но въпреки че вкара пет аса, допусна и четири двойни грешки и беше много уязвим при втория сервис, където спечели само 29 процента. Въпреки че Алкарас също имаше проблеми и с втори сервис и с някои на пръв поглед лесни топки, грешките на американеца бяха повече. Реално във втория сет Карлос Алкарас поведе рано, когато успя да пробие Себастиан Корда при 1:1 и оттам задържа предимството до 5:4, където сервира за победата и затвори мача и класирането си за на финала с 6:4 и два чисти сета.

В предишния етап от турнира Алкарас елиминира българската топ-звезда Григор Димитров. За Алкарас титлата има още един важен мотив – при успех на финала той ще си върне 1-ото място в Световната ранглиста на АТР/ БТА