Резервата на тазгодишните финали на ATP в Лондон Пабло Кареньо Буста разкри кого ще подкрепя в първия мач от група „Пийт Сампрас“ между Доминик Тийм и Григор Димитров. Испанецът обяви за фаворит в двубоя първата ни ракета и изброи ред причини, подкрепящи решението му.

Спектакълът за Григор в Лондон започва!

„През последния месец може би Григор е по-добър от Доминик, а освен това, според мен, той играе по-добре на тази настилка. Няма как да знаем какво ще се случи, Доминик също е страхотен тенисист, така че и той може да се представи много добре. Моят фаворит е Григор", каза Кареньо Буста.

„Доминик има опит, игра миналата година тук и това може би е в негов плюс, докато Григор е дебютант. Първият път, когато играеш на този корт в Лондон е много труден, така че Григор може да изпита затруднения в началото на двубоя, но ако сервира, както го прави през последния месец, през последните турнири, той може да спечели този мач", допълни той.

Без промени в Топ 10 на световната ранглиста, Гришо остава шести

„Може би натрупаната умора може и да е проблем за Тийм, понеже той участва в много турнири през последните месеци. Не се представя, както в началото на годината, по време на сезона на клей или на Уимбълдън. Моето мнение е, че Григор играе по-добре, но никога не знаеш какво ще се случи в такъв мач", завърши испанецът.