Съставът на Канада ще излезе с всичко най-добро в предстоящите двубои от Купа Дейвис. И макар че мачовете ще се проведат през септември, от „кленовите листа“ вече обявиха, че ще разчитат на най-големите си звезди в предстоящите битки.

Канадците са в една група заедно с домакините от Великобритания, Финландия и Аржентина, а двубоите ще се проведат между 10 и 15 септември в Манчестър. Феликс Оже- Алиасим, Денис Шаповалов и Милош Раонич ще опитат да поведат своята родина към финалите на надпреварата, като и тримата обявиха пълната си готовност да помогнат на страната да постигне нещо голямо.

И тримата канадски тенисисти могат да победят всеки, ако покажат най-доброто, на което са способни, а най-после при Раонич се наблюдава малко повече постоянство, като  бившият финалист от Уимбълдън играе по-редовно в турнири и се опитва да остави контузиите на заден план. Шаповалов пък записа един доста добър резултат на „свещената трева“, като достигна до третия кръг, където бе спрян от Бен Шелтън, а Оже- Алиасим, който пък е бивш номер 6 в ранглистата, винаги е опасен и способен да поднесе изненади.

Северноамериканският тим ще може да разчита и на изключително опитния играч на двойки Вашек Поспишил, така че Канада ще влезе в предстоящото състезание с амбиции за нещо сериозно и достигане до крайните фази на турнира.