Първата ракета на българския тенис Григор Димитров ще започне на турнира от сериите Мастърс в Рим (14.09. - 21.09.) срещу представителя на домакините Джанлука Маджер.

Маджер е на 25 години, играе в професионалния тур от 2013-а година, в момента е на 80-о място в световната ранглиста. Все още няма титла от АТР, но има няколко от сериите Чалънджър и Фючърс. На Голям шлем е участвал само веднъж в основната схема, което се случи тази година на US Open и отпадна в първи кръг.

При победа над сравнително скромния си противник, във втори кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Йошихито Нишиока (Япония) и Миомир Кецманович (Сърбия).

На старта в горната част на схемата Новак Джокович (Сърбия), Стан Вавринка (Швейцария), Гаел Монфис (Франция) почиват в първия кръг. В долната част на турнира Рафаел Надал (Испания), който е №2, почива на старта, а във втория кръг ще се срещне със сънародника си Пабло Кареньо-Буста. Там са също канадецът Милош Раонич, както и Стефанос Циципас (Гърция).