Българската звезда на тениса Григор Димитров има изключително важно препятствие пред себе си днес. В ранния следобед в сряда той ще се изправи на корта пред германеца Ян-Ленард Щруф, а това може да се окаже повратна точка за сезона на клей на българина. 

Според американското издание Tennis, тази битка е ключова за първата ни ракета, за да натрупа увереността в играта си, която по принцип го прави един от най-опасните съперници за фаворитите в турнирите на АТР. Ето и какво пише за него: 

"Димитров е най-опасен, когато натрупа няколко победи в тежки мачове и започне да придобива увереността в ударите си. Напоследък той започва да възвръща именно това в играта си и въпреки че не е най-стабилният играч от началото на сезона, когато спре да лъкатуши след няколко победи, ще възвърне нивото си."

"На свой ред съперникът му е изключително класен и пращи от увереност, подплатена с добра игра, особено на клей, където спечели пет от последните си шест двубоя. Затова победа над него може да се окаже повратна за Димитров и сезона му на клей", пише изданието. 

Битката на Димитров с Щруф на Мастърса в Монте Карло е трета в програмата на "Корт де Пренс" за деня. Преди това са битките между Михаил Кукушкин и Стефанос Циципас, както и Фабио Фонини срещу Жил Симон. Програмата стартира в 12:00 часа българско време, така че можем да видим Гришо в действие около 15:00 часа.

При победа над германеца, в следващия кръг първата ни ракета ще е изправен пред испанско препятствие. Това ще е или хегемонът в Монте Карло Рафаел Надал, или винаги костеливият орех Роберто Баутиста-Агут.