Симон Антони Иванов (на снимката) ще запише дебют на Sofia Open с двубой срещу испанеца Педро Мартинес. Това стана ясно, след като беше изтеглен жребият за квалификациите на шестото издание на турнира в „Арена Армеец“.

24-годишният Мартинес е поставен под №1 в схемата на пресявките. Испанецът дебютира в професионалния тенис преди 5 години, а в момента заема рекордната за него 59-та позиция в ранглистата на АТP.

Спечелилият двубоя Иванов – Мартинес ще срещне във финалния втори квалификационен кръг Максим Криси (САЩ) – Камил Майжак (Полша).

Александър Донски, който подобно на Иванов участва с „уайлд кард“ в квалификациите, ще играе в първия кръг срещу Юри Родионов. Австриецът е №8 в пресявките в София, а към днешна дата заема 144-ра позиция в ранглистата. Спечелилият двубоя ще срещне в следващия кръг Джем Илкел (Турция) или ветерана от Италия Андреас Сепи.

Александър Донски

източник: Sofia Open

В квалификациите в София ще участва и достигналият до 16-а позиция в ранглистата Марко Чекинато. Италианецът е и бивш полуфиналист от „Ролан Гарос“ (2018 г.).

Двубоите от квалификациите на Sofia Open 2021 ще се играят в неделя и понеделник. За място в основната схема са необходими две победи.

Александър Донски излиза срещу Родионов в първия мач на централния корт в неделя от 12 часа. Двубоят на Симон Антони Иванов срещу Педро Мартинес е вторият в програмата на централния корт за 26 септември.