Световният номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри претърпя поредно горчиво поражение в АТП Мастърс турнира в Индиън Уелс, САЩ. В Калифорния шотландецът шокира феновете си, като отстъпи в два сета – 4:6, 6:7 (5) срещу канадския квалификант Васек Поспишил във втория кръг.

129-ият в света Поспишил взе победата при четвъртия си мачбол и бе възнаграден с бурни аплодисменти от публиката. Феновете определено бяха на страната на сочения за аутсайдер канадец, който вече се готви за мач срещу сърбина Душан Лайович.

Списъкът с разочарования за Мъри пък набъбна с още една нерадостна глава. Най-доброто представяне на шотландеца в калифорнийския град бе финалът от 2009 година, когато загуби от Рафаел Надал. Миналата година британецът изхвърча от надпреварата в третия кръг. Така Индиън Уелс и Монако си остават единствените АТП Мастърс турнири, които Мъри не е успявал да спечели.

За Поспишил това бе едва четвърти успех срещу тенисист от топ 10 на света. Общият му актив в това отношение е 4 победи и 20 загуби, като канадецът прекъсна серия от 11 поражения.