САЩ е най-засегнатата държава от коронавируса. Вече много тенисисти изразиха тревога относно провеждането на US Open и останалите турнири, които са планувани на американска територия.

Пандемията обаче явно не представлява пречка за най-добрия американски тенисист Джон Иснър. 208-сантиметровият гигант още днес планува да вземе участие в демонстративна надпревара, която ще се проведе в Атланта. Доста хора вече изразиха несъгласие с провеждането на каквото и да е състезание в Америка, било то и от демонстративен характер.

Според специалистите и медицинските работници е прекалено рано в Америка да се играе тенис и ситуацията е много рискова. Въпреки всичко, демонстративният турнир в Атланта започва тази вечер, а самият Иснър сподели няколко думи преди началото на събитието.

„Всеки, който желае може да говори само за коронавирус, аз избрах да живея живота си и да се наслаждавам на тениса. Радвам се, че ще играем в Атланта, обичам това място и с удоволствие ще се включа. Ако се осигурят безопасни условия за нас, аз съм сигурен, че всичко ще мине добре“, каза 35-годишният участник от финалите на ATP 2018.

 

Автор: Дидо Калинков