Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу световния №2 Карлос Алкарас в петък вечер не преди 18:30 часа българско време. Срещата между двамата от четвъртфиналите на ATP 500 турнира в "Куинс" е последна на централния корт, като преди нея ще се изиграят три мача.

Програмата започва в 14:00 часа с двубоя между Алекс де Минор и Адриан Манарино. След това стартират Лоренцо Мусети и Холгер Руне, а третият мач противопоставя Себастиан Корда и Камерън Нори.

Димитров достигна до четвъртфиналите в Лондон за четвърти път в кариерата си, след като вчера надигра 19-ия в света аржентинец Франсиско Серундоло с 6:3, 7:5. От своя страна пък Алкарас надигра чеха Ижи Лехечка с 6:2, 6:3, за да се класира за следващата фаза.

Двамата са излизали два пъти един срещу друг в ATP тура, като и в двата случая Алкарас печели победата. За последно испанецът надигра българина с 6:2, 7:5 на "Мастърс"- в Мадрид, а преди това го бе побеждавал и в Париж с 6:1, 6:3 в края на миналата година. Никога досега обаче двамата не са играли на трева.