Григор Димитров ще се изправи срещу американския квалификант Максим Креси в първия кръг на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид. Това стана ясно след приключването на всички квалификационни двубои през днешния ден в испанската столица. Димитров и Креси ще излязат на корт "Аранча Санчес" в четвъртия мач от утрешната програма. Срещите започват в 13:00 часа българско време, което означава, че двубоят на Гришо ще започне след 18:00 часа.
 
Така Григор ще има шанс да вземе реванш от Креси за поражението си на подгряващия турнир от ранг ATP 250 в Мелбърн през януари, когато 198-сантиметровият американец наниза 17 аса по пътя към чиста победа със 7:5, 7:6 (9) над българина на полуфиналите.
 
В първия кръг на пресявките 24-годишният американец отстрани участващия с “уайлд кард” испанец Даниел Ринкон, а след това надви унгареца Мартон Фучович в драматичен трисетов трилър, спечелен от Креси след 7:6 (5), 1:6, 7:6 (6).
 
Ако Димитров успее да елиминира своя съперник, той може да се изправи срещу специалиста на клей и поставен под №12 Диего Шварцман още във втория кръг. След това е възможен нов дуел със Стефанос Циципас, който отстрани българина на турнира в Барселона миналата седмица.