Андрей Рубльов се класира за втория кръг на силния тенис турнир във Виена, след като даде само пет гейма на Диего Шварцман – 6-4, 6-1, за около час и половина игра. Руснакът, поставен под номер 3 в основната схема, стартира с ранен пробив. Въпреки съпротивата на нисичкия аржентинец, Рубльов поведе в сетовете, след като реализира петия си сетбол на собствен сервис. Във втората част той бе далеч по-категоричен, давайки само един гейм на съперника, като реализира три пробива.

Той приключи със седем аса и нито една двойна грешка, губейки само девет точки на първи сервис и седем на второ подаване за целия мач, като спаси и трите възможности за пробив пред Шварцман. В спор за място на четвъртфиналите Рубльов ще играе с победителя от срещата между Григор Димитров и Тиаго Монтейро, които се изправят един срещу друг във вторник не преди 15:00 часа българско време.

Първата ни ракета и Рубльов имат пет мача помежду си, като руснакът има леко предимство с 3-2 победи. Последният им двубой бе на Мастърса в Индиан Уелс по-рано тази година, когато Рубльов се наложи в два сета. Двата успеха на Григор са в Ротердам и на Аустрелиън Оупън през 2018.

Аржентинците имаха все пак поводи за радост след победата на Франсиско Серундоло над представителя на домакините Филип Мисолич с 6-3, 6-3. Тейлър Фриц пък обърна шампиона в Сеул Йошихито Нишиока.