Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият съперник на Григор Димитров на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 500 във Вашингтон с награден фонд от 2,013 милиона щатски долара.

Двубоят от втория кръг между поставения под номер 5 в схемата Димитров и МакДоналд е тази вечер, като се очаква да започне около 20:30 часа българско време. До момента двамата имат две срещи помежду си, в които са си разменили по една победа.

За да стигне до втория кръг МакДоналд, който е номер 60 в света, надделя над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:3 за час и 18 минути игра. Американецът започна мача с пробив, за да поведе с 3:0 гейма и завърши срещата с нови два брейка, за да обърне втория сет от 2:3 до 6:3. Така той постигна първата си победа над Шварцман в третия мач помежду им.

За втория кръг във Вашингтон се класира и финландецът Емил Руусувуори. Той спечели с 6:4, 6:4 срещу французина Констант Лестиен. Във втория кръг Руусувуори ще срещне десетия в схемата Йошихито Нишиока от Япония, като победителят от този мач ще играе с Димитров или МакДоналд в третия кръг.

Напред продължава и Майкъл Мо, който победи в изцяло американски сблъсък с 6:3, 6:3. Във втория кръг Мо ще играе с поляка Хуберт Хуркач, номер 4 в схемата.

Успешен се оказа денят и за ветерана Гаел Монфис. 36-годишният французин надделя на старта над квалификанта Фратанджело с 6:3, 6:4 и записа първата си победа на твърда настилка от 10 август миналата година.

Неприятен момент пък беляза срещата между японеца Ясуке Уатануки и китаеца Ибин У. У водеше с 4:1 в първия сет, когато получи топлинен удар и припадна на корта. Въпреки преднината си, той не бе в състояние да продължи, което класира Уатануки за следващия кръг. За момента няма повече яснота около състоянието на У.