Яник Синер заяви, че се радва на напрежението да играе за Купа "Дейвис", където помогна и с участието си на двойки на тима на Италия, който е бивш шампион в надпреварата, да победи отбора на Нидерландия и да се класира за полуфиналите, предаде "Ройтерс".

Синер пристигна в Малага, след като загуби титлата на Финалния турнир на АТП в Торино срещу Новак Джокович, се наложи над Талон Грикспур в четвъртък, за да изравни резултата, а след това със съотборника си Лоренцо Сонего победиха Грикспур и Уесли Кулхоф на двойки.

Световният номер 4 не играе често на двойки, а със Сонего не са играли от загубата им на Индиънс Уелс през март, но те се справиха и осигуриха сблъсък на полуфиналите със Сърбия в събота.

"Привилегия е да усещам напрежението. Не са толкова много играчите, които имат тази чест", каза Синер. "Напрежението за Купа "Дейвис" е различно, защото знаеш, че имаш голяма отговорност, тъй като нямаш много шансове. Очевидно е, че дойдохме тук с увереност, знаейки, че първият ден няма да е лесен и аз започнах колебливо в първия сет, но се опитах да продължа. Хубаво е, че последното състезание за годината е отборно, защото това може да ти даде добра енергия.

Италия ще се опита да спечели втората си титра на неофициалното световно първенство първенство по тенис отборно, като първата бе през 1976, а Синер заяви, че има добри усещания за шансовете на отбора. "Правим правилните неща. Ние сме голямо семейство и го показахме. Всеки дава 100%. Това е най-малкото, което можем да направим, когато играем за родината си", завърши Яник Синер.

 

БТА / Автор: Христо Бонински