Яник Синер достигна 1/4-финалите на силния тенис турнир в Пекин, Китай. Световният номер 1 при мъжете се нуждаеше от обрат, за да пречупи съпротивата на Роман Сафиулин от Русия с 3-6, 6-2, 6-3 за над два часа и 20 минути игра.

Малко след като стана ясно, че Международната антидопингова агенция (УАДА) поиска между 1 и 2 години наказание за италианеца заради двете му положителни допинг проби на Индиан Уелс през март, Синер си подпечата билет за последните осем в китайската столица, но трябваше да се потруди за това. Сафиулин, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите и започна с победа над швейцарския ветеран Стан Вавринка, изигра силен първи сет, в който направи два пробива срещу един на съперника.

Оттам-насетне обаче Синер вдигна нивото си на игра и даде само пет гейма на руснака. Това бе и втори пореден успех за водача в схемата в три части, след като в първия си двубой той се наложи над Николас Джари в решителен трети сет. В следващата фаза го чака чехът Иржи Лехечка, който преодоля испанеца Роберто Баутиста Агут.

За четвъртфиналите се класира и сънародникът на Синер - Флавио Коболи. Той преодоля друг руснак - Павел Котов, и чака един измежду Адриан Манарино или Даниил Медведев в спор за място на 1/2-финалите. | БГНЕС