Янаки Милев и Пьотр Нестеров се класираха за финала на двойки на турнира на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина в Созопол. Това е първи от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.
 
В изцяло български полуфинал Милев и Нестеров се наложиха с 3:6, 6:4, 11:9 над поставените под номер 3 в схемата Габриел Донев и Симон Антъни Иванов.

Младите Милев и Нестеров поведоха с 3:0 гейма в първия сет, но по-опитните Донев и Иванов спечелиха шест поредни гейма и взеха откриващия сет.

В дългия тайбрек до 10 точки се случиха няколко обрата. Първо Донев и Иванов поведоха с 6:2 точки, но съперниците им нанизаха шест поредни, за да поведат на свой ред с 8:6 точки. Поставените под номер 3 обаче стигнаха до мачбол при 9:8 точки, но с три поредни точки Милев и Несторов измъкнаха мача след 11:9 точки.

На финала техни съперници ще бъдат поляците Макс Касниковски и Олаф Печковски, които победиха с 6:1, 6:1 турчина Туджай Дюран и поляка Яша Шайрих.