Григор Димитров и Гаел Монфис изнесоха истински спектакъл и зарадваха зрителите, които бяха изпълнили зала „Арена Армеец“. Гришо спечели шоу мача с 6:3,6:4, а двубоят ще се запомни с някои много интересни отигравания между двамата.

Спектакълът в зала „Арена Армеец“ започна още с представянето на двамата тенисисти и тяхната поява на корта. Гаел Монфис демонстрира добро настроение от първите точки на шоу мача.

Григор Димитров имаше леки затруднения в първия гейм от шоу мача срещу Гаел Монфис. Българинът загуби първите три точки, но успя да отрази и трите възможности за пробив, които се откриха пред французина.Гришо пласира два много добри сервиса, а спечели първия гейм с ас. Гаел Монфис не срещна затруднения при своето подаване. Французинът демонстрира убедителна игра от дъното на корта и изравни резултата 1:1. 29-годишният французин направи първия пробив в мача и поведе с 2:1 гейма. Той се възползва от петата си възможност за пробив и успя да я реализира. Григор Димитров от своя страна допусна две двойни грешки само в третия гейм и в първите си два гейма направи три двойни грешки. Монфис започна да се забавлява на корта и демонстрира чувство за хумор. Французинът започна и да провокира публиката. Григор Димитров успя да върне пробива в шестия гейм и да изравни резултата 3:3. Монфис допусна отпускане в играта си и изостана с 0:40. Французинът успя да отрази две от възможностите за пробив, които се бяха открили пред Димитров. Гришо обаче направи силно разиграване и успя да затвори третата възможност, която се бе открила пред него и изравни резултата 3:3. Григор Димитров направи нов пробив в осмия гейм. Монфис допусна две последователни двойни грешки при 15:30 и 15:40. Димитров се възползва още от първия брейкпойнт, успя да го реализира и да поведе с 5:3. Григор Димитров успя да спечели първия сет, като завърши последната топка с футболен удар.

Във втория сет двамата се забавляваха още повече. В шестия гейм на мача при 30:0 на мястото на Григор Димитров се появи едно от децата, които подаваха топките. Момчето демонстрира завидни умения срещу Монфис и заслужи аплодисментите на елитния тенисист. В седмия гейм Монфис пък използва подкрепата на три от децата, които подаваха топките и срещу Григор Димитров излезе истинска стена от четирима. Монфис показа на някои от децата част от уменията си. В осмия гейм на втория сет Григор Димитров отрази няколко възможности за пробив, които се откриха пред Гаел Монфис и изравни резултата за 4:4. Първата тенис ракета на България се възползва от първата му открила се възможност за пробив и поведе с 5:4. След това Григор Димитров реализира първия мачбол и затвори мача с 6:4.

В залата присъстваха спортният министър Красен Кралев, волейболната легенда Любо Ганев, футболистът на Лудогорец Михаил Александров.