Българската звезда на тениса Григор Димитров се върна на болезненото поражение от Новак Джокович в Синсинати. Той загуби за пореден път от сърбина, макар че водеше с 1:0 сета и играеше добре във втория сет, но заваля дъжд и след това нещата се обърнаха на 180 градуса. 

Но според българина, качествата са налице, просто му е нужно да намери повече постоянство, за да е на нивото на най-добрите в историята - именно като Ноле, като Надал и като Анди Мъри. 

"Да подобряваш неща в кариерата си е като да строиш къща - постепенно, тухла по тухла. Кой знае още колко време ще ми трябва, колко още мача ще ми трябват, за да победя Джокович или нещо подобно."

"Аз винаги съм там, чувствам, че мога да играя на тяхното ниво, винаги само най-малките детайли ми убягват. Не ме е страх да го кажа, винаги само тези дребни нещица са ми пречели."

"С когото и да съм играл в миналото, дали ще е Рафа, дали ще е Новак, дали ще е Анди, те знаят, че не е тайна и са наясно, че съм на тяхното ниво. Просто ми трябва да надграждам и да мога на ежедневна база да показвам класа."

"Колкото до Джокович, ние вече сме играли 8-9 пъти един срещу друг и всички мачове са били много тежки. Само в Куинс не беше толкова добър мачът, но в Синсинати чувствам, че играх много добър тенис."

"Много добре знаех какво ми трябва срещу него. Дори на моменти го бях притиснал на мястото, на което исках да бъде. Но точно в тези моменти той се отпускаше и почваше да прави още повече и силни неща, защото знаеше, че това е единственият начин да ме победи."

"А и да не забравяме, че всичко се разви в неговата посока. Очевидно е, че огромният му опит да играе толкова много завързани мачове през годините и това му даде малко допълнително предимство. А и неговите отбранителни качества са всепризнати", заяви Димитров пред американските медии в навечерието на US Open.