Най-добрият български тенисист на сингъл Григор Димитров в последния възможен момент е заявил участие на демонстративния турнир The Boodles. Очевидно решението е дело на екипа, който отговаря за подготовката на 28-годишния хасковлия.

За Гришо това ще бъде четвърто участие в популярната във Великобритания надпревара. Неговият дебют там беше през 203 година, когато той спечели един и загуби други два мача в хода на турнира.

Българинът няма загуба на The Boodles от победата си над Давид Гофен преди 3 години. Миналия сезон той успя да надвие и изгряващата гръцка звезда Стефанос Циципас. Не толкова положителните тенденции, колкото липсата на игрови ритъм са причината за завоя в последния момент. Сезонът на трева не започна по най-добрия начин за нашенеца, чийто първи турнир на любимата му настилка трябваше да бъде в Хертогенбос, Холандия. Димитров обаче се оттегли и стартира седмица по-късно в Куинс Клъб, където още в първи кръг беше сразен от канадеца Феликс Оже-Алиасим. Това не му позволи да натрупа нужната игрова практика преди вече чукащия на вратата "Уимбълдън".

The Boodles стартира официално вчера и ще продължи до 29 юни на „Стоук Парк”.