Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава участието си на силния тенис турнир във Вашингтон. На осминафиналите в надпреварата хасковлията ще се изправи срещу американския топталант Себастиан Корда, а сблъсъкът помежду им ще може да наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 1 след 22:00 тази вечер.

След контузията си на Уимбълдън Григор не бе излизал на корта почти 40 дни, което пролича и в мача му с Адриан Манарино. Българинът все пак измъкна победата след пробив пасив в третия сет.

196-сантиметровият Корда, син на победителя от Аустрелиън Оупън 98` Петър Корда, успя да преодолее двама съперници дотук. В първи кръг на пътя му застана беларусинът Иля Ивашка, който бе сломен с 2:0 сета. Второто препятствие за американеца бе неговия чилийски съименник Себастиан Баес, пречупен също без загубен сет - 6:1, 6:4.

Димитров и Корда досега не са се срещали, но имат нещо общо помежду си. Това е легендата Андре Агаси, който е един от менторите на младока. В миналото и нашият тенисист се допитваше до 8-кратния победител от Шлема.

Двубоят между Гришо и Корда е на корт „Grandstand”. Програмата на този корт открива скандинавското дерби Микаел Имер – Емил Руусувуори, а след това е женският сблъсък между Синю Уанг и Дона Векич.