Още малко добри новини за първата ракета на България Григор Димитров след двете поредни победи в квалификациите на турнира в Женева. В тазседмичното издание на световната ранглиста той вече е една позиция по-напред. 

Така до другия понеделник българинът ще е под №47 в света с 985 точки. Изкачването му обаче се дължи не толкова на спечелените от него точки, колкото на драстичния спад на Беноа Пер в ранглистата, което изкачи по-напред и родния тенисист. 

От другата седмица той може да се придвижи и още малко по-нагоре в класацията на АТР. Димитров няма точки за защитаване от надпреварата в Женева и само ще трупа актив. След преодоляването на пресявките той вече добави 12 точки на сметката си. 

Непосредствено пред него в класирането са Тейлър Фриц, Раду Албот, Ян-Ленард Щруф, Хуберт Хуркач и др. Веднага зад него в ранглистата пък са Михаил Кукушкин, Адриан Манарино, Пабло Куевас, Беноа Пер и редица други. 

Лидер с убийствена преднина пред останалите продължава да е Новак Джокович, втори е Рафаел Надал, а на третото място е Роджър Федерер. Единственото разместване в Топ 10 е новото рекордно класиране на Стефанос Циципас, който вече е 6-и в света, изпреварвайки Кей Нишикори.