По-рано през деня Григор Димитров победи световния №4 - Холгер Руне, с 6:3, 7:5 и за четвърти път се класира на четвъртфиналите в Пекин (АТР 500). За българина успехът бе 34-ти над съперник от топ 10.
 
“Концентрирам съм върху нивото на моя тенис. Загубих оспорвани мачове тази година срещу тенисисти като Руне. Исках да вдигна нивото си и въпреки че можех да направя някои неща по-добре, виждам прогрес. Виждам подобряване и спрямо първия мач тук.
 
Имам опит от чудесни победи и трудни поражения. Искам да получа още увереност с победи като тази. Оценявам факта, че играя вечерна сесия пред много хора.
 
Обърнах предишната среща от 2:6, 1:5, но всъщност не играя много рисковано. Знам, че понякога трябва да останеш в мач като този, случва се на турнирите. Важното е да съм в настоящето, но и бях много доволен след края на онази среща.
 
Аз също така много изисквам от себе си, защото много внимавам с тренировките, режима и спането. Мачове като този са напомняне, че трябва да се бориш винаги и че хубавите моменти ще дойдат”, коментира Григор след успеха над датчанина Холгер Руне. 
 
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЯКОИ ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ МОМЕНТИ В МАЧА