Събота е ден за полуфинали за големите в тениса. Такъв безспорно е и Григор Димитров, който обаче в съботния ден ще бъде на доста по-различна сцена от полуфиналите на Мастърса в Рим, където зрителите ще видят Рафаел Надал, Новак Джокович, Стефанос Циципас и Диего Шварцман.

Вместо това българинът ще бъде на доста необичайна за него сцена. В 13 часа българско време бившият №3 в света излиза на централния корт за Женева за мач от първия кръг на квалификациите срещу швейцареца Марк-Андреа Хюслер.

Димитров взе изненадващото решение да играе на турнира от категория АТР 250 в последния момент в търсене на игрова практика след поредицата ранни отпадания.

Така той се възползва от уайлд кард, предоставен му от организаторите на турнира в Женева.

За последно Димитров бе играл в пресявки на АТР турнир по време на Мастърса в Париж през 2012-а. Не кой да е, а самият Андре Агаси обаче е настоял Григор да направи стъпка назад с цел тя да доведе до две напред.

Неговият първи съперник е №276 в света. При победа пък в директен сблъсък за влизане в основната схема шампионът от Лондон през 2017 ще срещне победителя от мача Томас Фабиано-Марко Миладинович.

Ясен е и жребият за основната схема. При влизане в нея, Димитров ще играе с един измежду Федерико Делбонис, Таро Даниел, Раду Албот и Фелисиано Лопес.