Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, беше много доволен след успеха му на 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай над Николас Джари. Родната звезда подчерта, че се чувства отлично на този етап от турнира и призна, че няма допълнително напрежение върху него с оглед опита му през годините.

За 32-годишния Димитров това е първо класиране за полуфинал на състезание от такава категория от април миналата година. Тогава той достигна до финалната четворка на турнира на клей в Монте Карло.

„Предполагам, че опитът ми помага. Има компоненти, които работиха днес за мен. Джари има един от най-добрите сервиси в тура. Всеки следващ гейм беше все по-труден, но във важните моменти бях максимално солиден. Не направих нищо извънредно, а вярвах на играта и ударите си. Използвах всяка възможност срещу него. В началото е трудно, защото той не ти дава ритъм. Не усещах, че се справям добре при старта, но навлязох добре и смятам, че всеки път, когато имах възможност, прилагах напрежение върху началния му удар и той грешеше“, започна Димитров.

Снимки: Gulliver/GettyImages
11 снимки

„Разбира се, че успехът над Алкарас ми помага на увереността. Това е поредният двубой, нямах много време да мисля върху успеха. Поговорих си с щаба ми и анализирам сега нещата които правя добре. Позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, трябва да преживееш нещата и да продължиш. Засега вървят добре нещата и продължавам така“, продължи Гришо.

„Всеки играе добър тенис и не мисля, че трябва да поставям допълнително напрежение върху себе си. Бил съм на такова ниво, нееднократно. Спечелил съм Мастърс 1000 и се чувствам комфортно. За мен е привилегия да съм тук. Срещу когото и да играя, шансовете са равни. Аз оставам концентриран върху своята игра“, заключи Григор Димитров.

Следващият съперник на българина ще бъде победителят от последния четвъртфинал от програмата между поставения под номер 5 в схемата Андрей Рубльов от Русия и Юго Юмбер от Франция.