Първата ракета на България Григор Димитров отдели няколко дни, за да се прибере до родното Хасково.

"Прибрах се само за малко, за да видя майка си и баща си, да видя клуба отново. Като гледам всичко тук на кортовете се развива много добре. Искам да бъда част от този клуб и с каквото мога да помагам. За съжаление обаче не разполагам с толкова време", заяви той пред медиите в Хасково.

"US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в САЩ и сега започвам да се подготвям за Азия," продължи Гришо. "Смятам, че на Мастърса в Шанхай, който предстои, имам добри шансове. До края на година имам 5-6 турнира. Целите ми си остават същите - да играя в Лондон. И след това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка".

Каква е емоцията да е у дома? "Много е важно. Важно е да стоя близко до корените си, да съм колкото се може по-често близко до семейството си. Моят живот е толкова бърз-всяка една седмица съм на различно място и затова е много хубаво, когато се прибера в къщи, да се видиш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето. Винаги след това се чувствам доста по-отпочинал, защото знам, че трябва да започна отново с тренировките после, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти. Затова дните, като сега, в които съм свободен, ги използвам максимално да правя това, което ми се иска. Това е желанието ми в момента."

"Няма нужда от съвети. Всичко става на корта. Много се радвам да видя толкова деца. За тях е важно още от малки да се състезават."