Григор Димитров ще започне участието си на турнира от категория АТР 500 във Виена срещу квалификант. Това отреди изтегленият жребий за надпреварата, в която българинът ще търси първата си победа от края на август насам. Името на съперника му ще стане ясно тази вечер.
 
Димитров попадна в горната част на схемата на турнира, като при победа срещу квалификанта ще се изправи срещу един измежду третия поставен Андрей Рубльов и аржентинеца Диего Шварцман.
 

За Григор Димитров това ще е пето поредно участие на турнира във Виена, като най-доброто му представяне бе през 2020-а, когато след две победи достигна до четвъртфиналите на надпреварата, където загуби от британеца Даниел Еванс.

В останалите случаи Григор на два пъти отпадна след първия си мач, както бе и миналата година срещу Стефанос Циципас, а през 2019-а записа победа, но отпадна във втория кръг.
 
Турнирът във Виена ще е предпоследният за Григор през тази година, като по план родният тенисист трябва да приключи разочароващия си сезон с участие на Мастърса в Париж.