Стана ясен жребият за силния АТР 500 турнир във Виена, в който през следващата седмица ще участва и ракета №1 на България Григор Димитров.

Българинът е поставен под №3, а жребият определено бе благосклонен към първите му двубои. Причината е, че той попадна в част от схемата с трима квалификанти, което значи, че в първите си два двубоя би срещнал само тенисисти, минали през пресявките. За четвъртфинал пък най-високо ранкираният съперник може да бъде италианецът Фабио Фонини, който е седми в схемата. Григор е в половината на първия поставен Доминик Тийм като двамата могат да се срещнат на полуфиналите.

Пътят до топ 4 за Тийм обаче е доста по-сложен. Той започва с двубой срещу Ришар Гаске, а във втори кръг би срещнал по-добрия измежду Жо-Вилфрид Цонга и Сам Куери. В тази половина е и интересният сблъсък Франсис Тиафо-Кей Нишикори, които могат да се окажат на пътя на Тийм на четвъртфиналите.

За Григор това ще бъде дебютно участие в надпреварата във Виена. През миналата година той отново трябваше да участва, но тогава след пристигането си в австрийската столица взе решение да се оттегли заради преумора. Тогава Димитров обеща да се завърне във Виена и ето, че година по-късно това е факт. За него това ще бъде предпоследен турнир за сезона като след него следва и Мастърсът в Париж. За българина това е и добра възможност да стигне напред в турнира и да спечели точки, които биха му позволили да не загуби много позиции в края на сезона. Фактът, че Димитров няма да участва на Финалите на АТР в Лондон автоматично ще доведат до изваждане на 1500 точки от актива му и към момента има опасност в края на 2018-а той дори да бъде извън топ 20.

В долната половина на схемата във Виена поставените са Кайл Едмънд, Джон Иснър, Борна Чорич и Кевин Андерсън. За нито един от тях обаче първият съперник няма да е лесен.

Британецът Едмънд среща Диего Шварцман от Аржентина, Иснър ще се изправи с "професора" Хьон Чун от Корея, Чорич ще трябва да преодолее Алберт Рамос-Виньолас, а Кевин Андерсън излиза срещу шампиона от Пекин и намиращ се в супер форма Николоз Басилашвили. Стив Джонсън-Гаел Монфис е друг мач, който ще се очаква с огромно нетърпение още в първи кръг.

Ако поставените продължат напред до четвъртфиналите, то двойките биха били:

Доминик Тийм - Кей Нишикори
Григор Димитров - Фабио Фонини
Кайл Едмънд - Джон Иснър
Борна Чорич - Кевин Андерсън

Турнирът във Виена ще бъде излъчван през следващата седмица в ефира на MAX Sport 1.