Българската звезда в професионалния тенис Григор Димитров отстъпи на норвежеца Каспер Рууд в последния си мач от предварителна група А на демонстративния турнир във Франкфурт Ultimate Tennis Showdown. Димитров, който играе с прякора G-Unit, спечели третата и четвъртата част срещу Рууд или Леденият, но това се оказа достатъчно да продължи по-нататък.

Каспер Рууд триумфира с 15:9, 18:15, 11:17, 10:13, 2:0, но това се оказа малка утеха, тъй като Димитров го изхвърли от надпреварата.

Григор Димитров по-рано в събота измъкна победата над Беноа Пер, играещ с прякора Бунтовника, по сходен сценарий, спасявайки четири мачбола, за да спечели с 4:3 при „внезапната смърт“ (допълнителна последна част).

Единственият българин, който някога е печелил турнир от АТР изоставаше с 0:2, но при изоставане от 7:10 натрупа девет последователни точки и поведе с 16:10. След това той просто трябваше да спечели четвъртата част, за да премине в топ 4 на турнира, което и направи. Не беше най-лесният начин да стигне до неделните полуфинали, но за бивш номер 3 подобна ситуация не бива да изглежда безнадеждна.

"Ако беше лесно, нямаше да ми харесва, каза през смях Димитров. Той (визира Каспер Рууд) направи няколко грешки и ме улесни доста. Сладка победа!", каза усмихнатият Димитров преди четвъртата част в мача.

Но в нея отново имаше от всичко. 32-годишният българин поведе с 10:6, за да стане 10:10. Последните три точки обаче Димитров нямаше намерение да ги подарява на младия скандинавец. Рууд спечели последната част, просто за да оформи крайния резултат.

"Ще се видим утре (б.р. - днес). Нека да започнем отначало с емоциите, заяви с още по-голяма усмивка Григор Димитров. Димитров продължава на полуфиналите като втори в група А, а Беноа Пер е победител. В другата група В напред отиват Диего Шварцман (Аржентина) с 3 победи и Андрей Рубльов (Русия) с две.