Отборът на Европа постигна емоционална и драматична победа над Света с 13:11 точки, за да триумфира на „Лейвър Къп“ за пети път. В Берлин всичко бе решено от последния мач на сингъл в тридневния турнир, в който един срещу друг се изправиха испанецът Карлос Алкарас и финалистът от US Open Тейлър Фриц. Четирикратният победител в турнирите от Големия шлем се наложи с 6:2, 7:5 и върна трофея на Европа, след като в последните две издания победата бе за Света.

Първата ракета на България Григор Димитров спечели единствения си мач на сингъл в петък, когато победи чилиеца Алехандро Табило в два тайбрек сета, но изпита физически проблеми и поради това повече не игра в Берлин. Българският тенисист, който бе най-възрастният от двата отбора в „Лейвър Къп“, бе най-деен в даването на съвети на своите съотборници.

След триумфа в неделя вечер пък хасковлията показа, че знае как да се забавлява, след като поля с шампанско Карлос Алкарас и останалите си съотборници при празнуването на успеха.

Следващият турнир в програмата на Григор Димитров е този в китайската столица Пекин от сериите ATP 500, който започва в четвъртък.