Григор Димитров сподели своите очаквания преди началото на Мастърса в Маями.

Като трети поставен Гришо ще играе директно във втори кръг, но фактът, че е в серия от три поредни загуби, го кара да намали очакванията към себе си. В същото време, Димитров увери, че се чувства добре и е решен да си върне ритъма, и отново да започне да побеждава.

"Определено ще понамаля очакванията си малко преди началото на турнира. Просто не съм изиграл толкова много мачове през последните няколко седмици", заяви Димитров.

"Започвам отново да чувствам добре тялото си и се чувствам уверен. Стъпка по стъпка искам да изградя играта си и да съм сигурен, че правя най-доброто, на което съм способен."

През годините Григор има добри спомени от "Крендън Парк", който приема за последна година турнира в Маями преди той да се премести на стадион "Хард Рок".

"Имам много спомени. Една от първите ми големи победи бе тук. Турнирите Ориндж Боул (престижни надпревари за юноши б.р.), в които играх през годините. Има толкова много история."

През 2012, при второто си участие в турнира и под №102 в света тогава, Димитров победи №7 Томаш Бердих по пътя към четвъртия кръг. Оттогава досега само през 2016-а Гришо успя отново да стигне до тази фаза.

"Това е турнир, в който винаги съм искал да се представя добре и съм успявал да играя добре през годините. Но никога до степента, която съм искал."

Българинът говори и за великолепната 2017-а година и трудните последни седмици. "Миналата година бе доста интензивна - с тренировки, пътуване, много мачове. Така че е логично в даден момент това да ти повлияе. Смятам, че последните седмици не бяха особено добри за мен."

"Затова трябва отново да си върна ритъма, да успя да работя за 5, 6, 7 дни тренировки и да се чувствам добре, и да съм сигурен, че тялото ми се чувства добре. И после да започна да печеля мачове."

"Прогресирайки, се надявам да се върна на същото ниво. Защото да си го признаем, никога не може да играеш на едно ниво всеки ден. Затова понякога, когато си на корта, се нуждаеш да спечелиш с това, което имаш в дадения ден."