От няколко дни Григор Димитров е в Мадрид, където се подготвя усилено за участието си на Мастърса в испанската столица.

То ще започне от втори кръг и мач срещу Милош Раонич или квалификанта Николас Кикер.

В събота Григор тренира със световния №1 Рафаел Надал и призна, че Матадора е едно от вдъхновенията му да се представя по-добре.

За мен лично (успехът на Рафа) ме мотивира да се справям по-добре и да работя върху нещата, които мога да подобря", заяви Димитров пред медиите в Мадрид в неделя.

"Хубаво е да имам такъв модел за следване. Той е най-великият играч на клей. С начина, по който играе, знаеш къде ще бъде топката и как ще дойде, знаеш какво да очакваш, но няма много какво да направиш."

"Наслаждам се много. Обичам да тренирам срещу него, да играя мачове. Мисля, че е страхотно, че имам такъв пример, с който да се сравняваш. Това ме кара да бъда по-добър. Трябва да дадеш 100% и да опиташ да използваш слабостите. Можеш да ги откриеш, но проблемът е по време на мача."

Григор започна сезона на клей добре с полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона и сега е решен да се представи добре и в Мадрид, където се чувства добре.

"Обичам да идвам тук по-рано. Носи ми хубави спомени. Много ми харесва да играя тук. Това е един от турнирите на клей, които наистина харесвам. Клеят е малко по-бърз, което ми харесва. В моя полза е. Очаквам с нетърпение да стъпя на корта. Всичко отново е нормално и съм здрав. Само това мога да искам сега."

Григор в Мадрид: Поглед отблизо

Димитров бе попитан и за очакванията му на Ролан Гарос. Там до този момент Григор никога не е преодолявал повече от трети кръг. "Никога не съм имал добри отношения с Ролан Гарос. Но времето мина и започнах сезона на клей доста добре. Искам да продължа да играя по този начин и да печеля мачове. Когато Ролан Гарос дойде, надявам се да се справя по-добре. Това е."