Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва днес участието си на тенис турнира от сериите 500 в Лондон. Хасковлията открива програмата за центалния корт срещу шампиона от София Оупън - Адриан Манарино. Мачът е с начален час 14:00 ч, като всичко най-интересно може да проследите в Gong.bg.

След силнoто представяне на Ролан Гарос, където достигна до 1/4 финалите и загуби от новия водач в ранглистата – Яник Синер, сега Григор ще опита да продължи с добрите си изяви и по време на сезона на трева. Българинът е шампион на турнира в Куинс от 2014 година и това един от любимите му турнири, но противникът му днес е най-силен именно на тази настилка, като е спечелил 2 от 5-те си титли именно на трева.

Григор няма загуба срещу Манарино, като е спечелил и 5-те мача по между им, но френският ветеран многократно е показвал, че не трябва да бъде отписван. Манарино вече откри сезона на трева през миналата седмица, като достигна по 1/8 финалите на турнира в Хертогенбош.

С оглед на статистиката може да очакваме едно хубаво начало на тревните кортове за най-добрия ни тенисист, който при победа ще се изправи срещу победителя от мача - Карен Хачанов - Себастиан Корда. Григор е поставен под номер 3 в турнира и се намира в частта на шампионът от Ролан Гарос - Карлос Алкараз, като двамата могат да се срещнат на полуфиналите.

Програма за понеделник

Централен корт Куинс

(Мачовете започват в 14:00ч.)

1. Григор Димитров – Адриан Манарино

2. Холгер Руне – Джордън Томпсън ( не преди 15:00ч.)

3. Милош Раонич – Камерън Нори

4. Алехандо Табийо – Алехандро Давидович Фокина