Първата ракета на България - Григор Димитров, се изправя срещу финландеца Емил Руусувуори в 1/8-финален сблъсък от турнира на твърди кортове от категория АТР 500 турнира във Вашингтон. Двамата откриват програмата на Централния корт в 19:00 часа българско време, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя на живо.

Димитров започна участието в американската столица директно от втория кръг, след като е поставен под №5 в основната схема и надигра със 7:6 (6), 6:2 представителя на домакините Макензи МакДоналд. Русувуори, от своя страна, се наложи трудно над японеца Йошихито Нишиока с 6:7 (5), 6:4, 6:2 в мач, продължил два часа и 10 минути.

БГНЕС / BGNES
2 снимки

Това ще бъде трети сблъсък в съперничеството между Григор и финландеца, който е 55-и в световната ранглиста, като всичките им мачове са от тази година, а българинът не загуби нито сет. На „Ролан Гарос“ хасковлията спечели със 7:6 (4), 6:3, 6:4, а на турнира от сериите АТР 500 в „Куинс“ се наложи с 6:2, 6:4. Предстоящата среща ще бъде първа за тях на твърда настилка.

Победителят от двубоя помежду им ще се изправи на четвъртфиналите срещу Юго Умбер от Франция или Йосуке Уотануки от Япония, които играят във втория мач на корт „Джон Харис“.