Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов в сблъсък от ½-финалите на турнира на твърди кортове в зала във френския град Марсилия. Срещата е втора по програма на „Централния корт“ и се очаква да стартира не преди 19:00 часа българско време, като на сайта Gong.bg ще я проследим на живо.

До този момент 32-годишният хасковлия преодоля двама съперници – американецът Себастиан Корда с 2:0 сета на 1/8-финалите и със същия резултат в петък срещу представителя на домакините Артур Риндеркнеш на ¼-финалите.

На полуфиналите в събота Димитров ще играе срещу Карен Хачанов. Руснакът, номер 3 в основната схема, елиминира китаеца Чжан Чжъчжън след успех в две части с 6:4, 6:1, а на 1/8-финалите се справи отново с 2:0 сета над испанеца Роберто Баутиста Агут.

Хасковлията има три успеха в трите си срещи с 27-годишния руснак, който се намира на 18-то място в световната ранглиста. За последно двамата играха един срещу друг на турнира от сериите „Мастърс“ в Шанхай през октомври 2023-а година, когато българинът победи в два сета.

В другия полуфинал в Марсилия един срещу друг ще играят шампионът от миналия сезон Хуберт Хуркач и Юго Юмбер. Полякът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се наложи с 6:3, 6:4 срещу чеха Томаш Махач. Представителят на домакините Юмбер отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина след 6:1, 6:4. Срещата между Хуркач и Юмбер е преди тази на Григор и ще стартира около 17:30 часа.