„Не знам кое беше ключово за победата. Той много повиши нивото си в третия сет и знаех, че трябва да настъпвам по-напред на корта и да пласирам търпеливо топките. Очевидно това не беше най-добрият вариант. При 5:5 се успокоих и си казах, че трябва да видим сега как ще се развие двубоя“, заяви Григор Димитров след победата си над Хуберт Хуркач в почти 3-часов равностоен дуел, която го класира на полуфиналите за „Мастърс“ турнира в Монте Карло.

БГНЕС
13 снимки

„И двамата бяхме добре физически, но аз чувствах, че имах малко предимство и се стремях да съм по-настоятелен и да го поставям под напрежение. Преди тайбрека не си казвах нещо специално, а просто, че трябва да пласирам топките в корта. Усещах, че го поставях в неудобни ситуации, като целият мач беше много равностоен“, продължи хасковлията.

„Не мисля за това колко съм близо до най-доброто си ниво на клей, просто мисля мач за мач. Сезонът на клей не е толкова дълъг, но има много предизвикателства и аз просто работя върху представянето си. Ако загубя, ще съм разочарован, ако бях загубил днес - също, но нямаше да съм толкова суров към себе си, защото направих правилните неща. Благодаря много на хората, които ме подкрепят“, каза още Димитров.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

На ½-финалите в събота Григор ще се изправи срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина, който елиминира Тейъл Фритц, а на 1/16-финалите отстрани и световния №1 Новак Джокович.