Григор Димитров ще играе и на сингъл, и на двойки по време на тенис турнира в Ротердам в средата на февруари. За него това ще бъде първо участие след Australian Open, а в опит да натрупа още по-сериозна игрова практика българинът ще бъде част от двойковата надпревара заедно с Никола Маю.

Вече 41-годишният французин е петкратен шампион от Големия шлем на двойки в тандем с Пиер-Юг Ербер. По време на турнирите в Австралия Маю игра заедно с германеца Тим Пютц.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Димитров и Маю се познават отлично, като първият мач помежду им е от далечната 2009-а година. Впоследствие двамата играха един срещу друг в два финала на ниво „Чалънджър“ през 2010-а и 2011-а година, в които си размениха по една победа. Григор спечели и двата им сблъсъка в АТР тура.

Турнирът в Ротердам по традиция ще бъде на много високо ниво. На сингъл участие са заявили петима тенисисти от топ 10 в лицето на Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Холгер Руне и Хуберт Хуркач, както и тенисисти като Даниил Медведев, Александър Зверев, Карен Хачанов, Яник Синер, Алекс де Минор и други.