Григор Димитров се включи в традиционния 10-километров маратон във френския град Анси, който се организира по случай световния ден за борбата срещу болестта СПИН. Българинът пробяга дистанцията с личен рекорд и сподели постижението си в социалните мрежи.

В бягането се включи и кондиционният му треньор - Себастиен Дюрант, с когото първата ни ракета започна усилена предсезонна подготовка в опит да влезе в максимално добър ритъм за предстоящия сезон 2020.

Маратонът се провежда край езерото Анси и включва състезания за различни възрасти, както и полумаратон. Севрие, Сен-Жорио, Дюен и Дюсар са останалите градове, в които се провежда всяка година.

Пробегът в Анси е важен за най-добрите френски и чуждестранни бегачи, професионалисти и любители. Всеки участващ може да се наслади на уникалните пейзажи, които се откриват пред него, докато изминава дистанцията.

Докато провежда предсезонната си подготовка, българинът мисли и за следващата кампания. Той ще започне сезон 2020 на АТП къп в Австралия, където ще бъде играещ капитан за отбора на България. Отборният турнир се провежда от 3 до 12 януари, а българите са в група с Великобритания, Белгия и Молдова./Тенискафе