Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open, след като прегази с 6:3, 6:2, 6:0 сърбина Ласло Джере. Ракета №1 на България се нуждаеше от малко повече от час и половина, за да се справи със своя съперник, като в нито един момент не остави съмнения в превъзходството си. 

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович или Енцо Коко. Двамата се изправят един срещу друг малко по-късно днес. 

Gulliver/GettyImages
9 снимки

ПЪРВИ СЕТ

Срещата не започна добре за Григор Димитров, който загуби първите две точки при свое подаване. Последваха обаче четири поред в актива на българина, който поведе с 1:0. Добрата серия на българина продължи и той поведе с 30:0 при подаването на Джере. Последва точка за пробив при 40:30, но сърбинът стигна до равенство. Димитров обаче стигна до нови две поредни точки и поведе с 2:0. Димитров беше солиден при подаването си и стигна до аванс от 3:0. 

Ласло Джере откри актива си в срещата в четвъртия гейм. Сърбинът даде само точка на Димитров за 1:3. Хасковлията не даде големи шансове на своя съперник в петия гейм, като пласираше отлично своя сервис и поведе с 4:1. Джере спечели първите две точки при своето подаване, а след това поведе с 40:15. Гришо върна още една точка, но сърбинът в крайна сметка намали изоставането си - 2:4. 

Григор продължи да играе солидно на свой сервис и не остави никакви шансове на Джере, който трябваше да подава за оставане в гейма при 5:2. Геймът се развиваше точка за точка, а при 40:30 Димитров имаше сетбол, който не успя да реализира. Последваха две точки за сърбина и 3:5. При подаването за спечелване на гейма Димитров поведе с 30:0, а след това с 40:15. Джере съумя да стигне до точка, но в крайна сметка за повече не получи шансове - 6:3. 

ВТОРИ СЕТ

Вторият сер започна с подаване на Джере. Григор стигна до 30:30, а след това неточност на сърбина и двойна грешка доведоха до ранен пробив на Димитров. След това двамата си размениха по един бързо гейм за 2:1. Отличната игра на хасковлията продължи и той дръпна с 3:1. Димитров продължи да има надмощие в мача и стигна до нов пробов в петия гейм. В него се играеше точка за точка, за при предимство на нашенеца Джере направи двойна грешка за 4:1. Българинът отново изигра солиден сервис гейм и дръпна с 5:1. Гришо имаше три сетбола, които не успя да реализира при подаването на своя съперник, за да се стигне до 5:2. В осмия гейм обаче Димитров спечели подаването си на 15 и поведе с 2:0. 

ТРЕТИ СЕТ

Григор продължи да доминира и в началото на третия сет и стигна до пробив още в първия гейм. Хасковлията набързо поведе с 2:0 след гейм на 15. Димитров набързо стигна и до втори пробив в сета, като Джере предаде гейма при свое подаване с двойна грешка. Гришо продължи да бъде пълен господар на корта и след гейм на 0 поведе с 4:0. Третият пробив на Димитров беше на 15 и така българинът поведе с 5:0, като сервираше за мача. Със сервис гейм на 0 Гришо приключи своя съперник.