Григор Димитров даде интервю пред BBC, в което отново разказа за тежката борба с COVID-19. Българският тенисист се зарази с коронавирус по време на Adria Tour. Световният №19 определи симптомите си като „много непредвидими“ и с „дълга продължителност“.

„Почти усещам, че не трябваше да ходя в САЩ, но трябваше да изпробвам себе си, да видя къде се намира тялото ми. Всеки път, когато ми се искаше да видя, може би правех няколко крачки напред, но и крачка назад“, каза Димитров

„Чувствам се много по-добре. Но има някои неща от време на време, при които си казваш: Човече, това не е същото. Окей е, разбирам го, но кой знае как ще се развие това нещо. Само се надявам да не го пипна отново“, добави още той.

Той призна, че въпреки отличната си подготовка, също е имал големи трудности с дишането. „Пулсът ми беше много повишен. Правим доста тренировки на висока надморска височина, но това беше сякаш си на висока надморска височина и трябва да дишаш през сламка“, заяви българският тенисист.

„Отне ми 2-3 месеца, за да се възстановя напълно. Гледайки назад беше малко страшно и показва, че наистина всеки може да го пипне. Преминавайки през трудните моменти сам, имаш огромни съмнение, дали ще се върна изобщо обратно там, където бях. Стойностите бяха толкова далеч от това, което възприемах за нормално, че беше труден период за преодоляване“, заяви Димитров.