Григор Димитров даде откровено интервю пред Sportinglife.com, в което говори за вече завършващия сезон и промяната в себе си. Българинът сподели как е намерил постоянството в играта си и показа голяма амбиция да продължи да подобрява представянето си.

"Опитвам да запълня малките празноти, които мисля, че мога да направя по-добре. Отсега нататък единствено малките неща ще правят голямата разлика", сподели Димитров. "За да го направя, имам екип около себе си. Мисля, че те ще ми помогнат да направя следващата стъпка, защото винаги мисля, че има следваща стъпка. Искам да дам всичко от себе си."

"Мисля, че последните 10 месеца играя срещу супер играчи. Мисля и че в един момент гледах от кого съм загубил мачове и всичко това. Бяха винаги качествени играчи, по-високо в ранглистата. Смятам, че това е добър знак.

"Всяка година научаваш повече за себе си, за своята игра, за играчите, свърших много на корта и извън него. Мисля, че най-накрая нещата се подреждат."

"Мисля, че рано или късно осъзнаваш нещата в живота, дали е тенис или нещо друго. Мисля, че много от компонентите при мен са налице. Мисля, че моите решения са дългосрочни. Просто трябваше да се преборя със своите демони, за да намеря правилния път към това да бъда достатъчно постоянен."

"Мисля, че най-доброто предстои. Много съм развълнуван от това, което предстои. Вече гледам с нетърпение към следващия сезон."

"Може би ще се завърна догодина и няма да се справя толкова добре. Какво мога да направя? Това не е краят на света. Ще се върна и ще продължа опитвам да достигна до това, до което искам да достигна", завърши философски Григор.

Промяна в плановете на Григор за сряда

Дани Валверду: Тренировките с Надал много помогнаха за израстването на Григор