Българската звезда на тениса се срина с още две позиции в ранглистата на АТР. Така той вече е на ръба на Топ 30 на световния тенис, като след обновяването на класацията за тази седмица вече заема 29-то място. 

Активът на българина остава 1432 точки. Той не успя да го увеличи, след като отпадна още на старта на кампанията си в Стокхолм през изминалата седмица. А сривът му се дължи на големия скок, който направиха Андрей Рубльов и Денис Шаповалов, спечелили съответно надпреварите в Москва и в шведската столица. 

Тази седмица първата ни ракета участва на турнира от сериите АТР 500 във Виена. Добрата новина за него е, че отново няма точки за защитаване и само може да добавя към актива си, което на свой ред може да доведе до по-челно място в ранглистата за следващия понеделник. 

Иначе лидер продължава да бъде Новак Джокович, но само на 320 точки пред Рафаел Надал. Очаква се в началото на ноември да стане и рокада на върха и испанецът да си върне челната позиция. Трети е Роджър Федерер на близо 2300 точки разлика от Надал и с над 1000 точки преднина пред четвъртия Даниил Медведев.