Григор Димитров отпадна рано на US Open, но това няма да повлияе на мястото му в световната ранглиста. След изясняването на имената на двамата финалисти Рафаел Надал и Кевин Андерсън стана ясно, че в понеделник българинът ще запази деветото място в света.

Единственото ново име в топ 10 ще бъде това на Пабло Кареньо Буста, който с достигането до полуфинал ще влезе за първи път в десетката, заемайки именно 10-о място.

Григор Димитров с нови емоции сред природата

В топ 10 ще има още няколко промени като Александър Зверев и Марин Чилич ще се изкачат с по две места съответно до четвърто и пето. Роджър Федерер пък ще изпревари Анди Мъри за второто място.

Григор продължава да държи и позиция, която би му осигурила място във финалния Мастърс на осемте най-добри, каквато е голямата цел на българина. В класацията, отразяваща представянето само през 2017, Димитров е шести, което на практика е пето място, защото Стан Вавринка няма да играе до края на сезона.

Кевин Андерсън би изпреварил Гришо, ако спечели финала, но дори и тогава, Димитров ще остане с много големи шансове за участие в Лондон.

Снимките на "българския Казанова" Гришо хит и в Сърбия