Българската звезда в тениса Григор Димитров сподели, че очаква с нетърпение следващия си турнир. Той се възстановяваше в продължение на няколко седмици след контузията, която получи на Уимбълдън. Именно оставането му извън кортовете е нещо ново за него.

През следващата седмица се очаква българинът да стартира в Монреал.

Григор Димитров е поставен под №7 в схемата в Канада, а по време на тегленето на жребия той сподели, че вече се чувства готов за игра.

„По време на Уимбълдън се контузих, затова и ми трябваше време за почивка и възстановяване. Това ще бъде първият ми турнир от няколко седмици. Не съм свикнал да бъда в подобни ситуации, може би затова съм и леко напрегнат“, сподели Григор Димитров.

Българинът ще играе срещу квалификант в първия си двубой на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Монреал с награден фонд 6.8 милиона долара. Във втория кръг негов съперник ще бъде победителят от двубой между двама тенисисти, преминали през квалификациите.

„Аз съм от хората, които винаги очакват повече от себе си. Съсредоточен съм върху своята игра, своята собствена надпревара и се опитвам да се наслаждавам на тениса повече.“

„Емоционален човек съм, но през годините имаше и неща, които бяха по-сериозни предизвикателства. Надявам се най-доброто все още да предстои“, заяви философски Григор Димитров.