По време на Финалите на АТР в Лондон Гаел Монфис и Анди Мъри правят собствено шоу в стрийминг платформата Twitch, в което обсъждат турнира на осемте най-добри и много други любопитни неща от света на тениса. А в последния епизод техен гост бе Григор Димитров, с когото определено бе доста интересно.

„ Засега съм си у дома. Вече ходя във фитнеса, наслаждавам се тук до водата. Чакаме Австралия, да видим каква ще е ситуацията, опитвам да остана във форма, доколкото мога в тези дни. Никога не съм бил у дома толкова много време, така че се наслаждавам", заяви Димитров.

Българинът си припомни и Финалите в Лондон през 2017 година.

„Лесно е да се знае колко мачове съм играл там. Не е трудно да се отговори. Тъжно ми е, че се мести. Помня, че първите три пъти бях толкова близо, веднъж бях алтернатива, а после три пъти пропуснах за няколко места. Като се класирах за първи път бе мечта за мен, винаги съм искал да играя в „О2″. Дори гледах Анди, всички вас, играли сте. Много специално чувство е. Особено с оглед на нашата година като тенисисти. Това е голяма награда като стигнеш там. Не съм се чувствал толкова свеж за турнир в края на годината. Не знаех, че ще спечеля или нещо подобно. Играех добре, но имах и трудни загуби. Първият мач беше с Доминик, започваш изведнъж. По някаква причина това ми харесва, нямаш време да се отпуснеш или нещо подобно. Цялата седмица беше като един миг, публиката бе невероятна, всички, корта, светлините, носи толкова много на тениса“, каза Григор.

„О2″ беше повече като нереално чувство. Защото преживяването е толкова различно. Оценяваш го по различен начин. Уимбълдън бях спечелил като юноша, бях изпитал различни неща. Но да достигна до онзи полуфинал бе сбъдната мечта. Имах сетбол в четвъртия сет, спечелих Куинс Клъб. О, Анди, аз играх с теб тогава", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.