Григор Димитров ще започне участието си на силния тенис турнир от сериите ATP 500 в Пекин утре не преди 07:30 часа сутринта българско време. Първата ни ракета стартира с мач срещу участващия с "уайлд кард" американец Макензи Макдоналд.

Григор пристига в китайската столица след достигането до полуфиналите в Чънду, където отпадна от бъдещия шампион Александър Зверев. Двамата с Макдоналд ще открият програмата на корт "Брад Дрюит", където след срещата на нашия тенисист предстоят мачовете на сингъл Андрей Рубльов - Камерън Нори и Карен Хачанов - Лоренцо Музети.

Димитров има три мача с Макдоналд, като води на американеца с 2-1 победи в преките сблъсъци. За последно двамата се срещнаха на турнира във Вашингтон по-рано през годината, като Гришо постигна двусетов успех. Победата на Макдоналд е от Мастърса в Маями миналата година, а първият им двубой се игра на Аустрелиън Оупън през 2018, когато 32-годишният хасковлия записа труден петсетов успех.

Българинът е бивш финалист в Пекин от 2016, когато загуби в спора за трофея от Анди Мъри с 4-6, 6-7 (2). Победителят от мача Макдоналд - Димитров ще се изправи на осминафиналите срещу един измежду третия поставен в схемата Холгер Руне или канадеца Феликс Оже-Алиасим.