Първата ракета на България - Григор Димитров, излиза срещу некомфортния за него чилиец Николас Джари в от четвъртфиналите на „Мастърс“ турнира на твърди кортове в китайския град в Шанхай. Срещата ще стартира не преди 11:30 часа българско време и ще я проследим на живо в Gong.bg.

В сряда най-добрият български тенисист надви световния номер 2 Карлос Алкарас в три сета и по този начин намери място сред най-добрите 8 в надпреварата, докато Джари записа успех срещу Диего Шварцман от Аржентина.

БТА
12 снимки

Програмата за петък, 13.10, започва с мач на двойки в 09:00 часа, а Димитров и Джари ще излязат на Централния корт не преди 11:30 часа. Това ще бъде трети мач между двамата, като Джари е спечелил предишните два, последният от които, финала в Женева от същата категория през май тази година.

28-годишният чилиец заема 22-ро място в световната ранглиста, което е и най-доброто класиране в кариерата му. Той се намира в добра форма, като на турнира в Пекин миналата седмица достигна четвъртфиналите, а преди това записа два успеха в три мача за Купа „Дейвис“.

Григор търси своя пети полуфинал в АТР тура за 2023-а година след Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду. Евентуалният победител от този сблъсък ще срещне някого измежду французина Юго Умбер или руснака Андрей Рубльов на ½-финалите в китайския мегаполис.