Григор Димитров ще се изправи срещу Душан Лайович в своя мач от втори кръг на „Мастърс“-а в Монте Карло не преди 16:30 часа българско време, отреди програмата за вторник.

Първата ни ракета, която на старта надигра Николоз Басилашвили с 6-3, 2-0 и отказ на грузинеца поради травма на кръста, ще играе със сърбина в четвърти мач на Корт Де Принс, където играта започва в 12:00 часа с мача между Лоренцо Сонего и Иля Ивашка. Следват двубоите на шампиона на Индиан Уелс Тейлър Фриц срещу представителя на домакините Лукас Катарина, както и срещата на датчанина Холгер Руне с Аслан Карацев от Русия.

Gulliver/GettyImages
5 снимки

Григор и Лайович имат два мача помежду си, като са си разменили по един успех до момента. Димитров победи сърбина в Чънду, Китай, през 2016, докато Лайович стигна до трисетова победа отново на китайска земя – в Пекин, две години по-късно. Победителят ще срещне на осминафиналите един измежду четвъртия в схемата и финалист в Маями Каспер Рууд, който ще играе със спечелилия срещата между Руне и Карацев.

Програмата от турнира за вторник предлага още няколко любопитни сблъсъка, като участието си в надпреварата започва световният номер 1 Новак Джокович, който има за съперник Алехандро Давидович Фокина от Испания. Действащият шампион в Монте Карло Стефанос Циципас пък излиза на корта срещу Фабио Фонини.