Григор и Дел Потро ще творят вечерен спектакъл в мача помежду си от първия кръг на Мастърса в Рим. Днес стана ясна програмата за третия ден на турнира, която отреди, че българинът и аржентинецът няма да стъпят на Централния корт утре (15 май) преди 20,30 часа българско време.

Гришо вече в Рим, забавлява се на тренировка

Мачовете на въпросния корт започват в 13 часа със срещата между 12-ия в схемата Томаш Бердих (Чехия) и Миша Зверев (Германия). Следва дамският дуел между Кристина МакХейл (САЩ) и Мария Шарапова (Русия), а след това е редът на Николас Алмагро (Испания) – Андреас Сепи (Италия). Чак след всички тези срещи на корта ще излязат Дел Потро и поставеният под номер 10 в схемата Григор.

"Сън" твърди: Григор и Никол са пред раздяла

28-годишният аржентинец за пети път ще пресече пътя на Димитров, който все още чака победа над Дел Потро. От 2013 година досега южноамериканецът наниза четири поредни успеха над хасковлията, като това ще бъде първият им двубой на червено. Дотук те три пъти са играли на хард кортове в зала и веднъж на трева в Щутгарт. За тези четири срещи Гришо има едва един-едничък спечелен сет срещу Дел Потро, който може да се похвали с 19 титли в кариерата си.