Григор Димитров започна подготовката си за европейското турне на хард на закрито. Бившият №3 е в Италия, където се подготвя в академията на Рикардо Пиати. Партньори на първата ни ракета в заниманието бяха двама състезатели от местния тенис център, информира TennisKafe.

От официалния Instagram профил на академията благодариха на Димитров: „Момчетата ни са късметлии. Благодарим, Гриша! Винаги е удоволствие да си наоколо“.

По-рано през сезона самият Рикардо Пиати спря да работи с Борна Чорич.Новината дойде след като хърватинът получи разкъсване на влакна на мускул на гърба преди мача си от втория кръг на US Open срещу Григор Димитров и трябваше да приключи участието си в надпреварата.   Пиати, който е бил в екипа на Новак Джокович, Ришар Гаске, Милош Раонич и Иван Любичич, тренира носителката на пет титли от Големия шлем Мария Шарапова сега. 

Григор се завръща на корта на турнира в Стокхолм следващата седмица. Българинът ще научи мястото си в схемата и евентуалните си опоненти в събота от 16:00 часа, когато официално се тегли жребият за турнира. Най-добрият ни тенисист е бивш шампион от надпреварата, след като триумфира през 2013 г., грабвайки своята първа ATP титла.

Последно Димитров отпадна от China Open в първи кръг, след като отстъпи на Андрей Рубльов в последователни сетове. Водещият ни състезател не успя да покаже най-добрия си тенис и загуби с 2-6 5-7.