Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на турнира в зала в Антверпен, Белгия. Това стана ясно, след като излезе списъкът с тенисистите, които са потвърдили участие. Сред най-известните от тях са: Матео Беретини, Давид Гофен, Андрей Рубльов, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Пабло Кареньо-Буста, Милош Раонич и Кей Нишикори.

Състезанието е от категория АТП 250 и ще се проведе в периода 19-25 октомври, което означава, че българинът ще играе в две последователни седмици, тъй като в предишната ще се подвизава в Санкт Петербург, където форумът е от категория АТП 500.

Другите сигурни спирки в плановете на Димитров са Мастърсът в Париж между 2 и 8 ноември, където през 2019-а достигна 1/2-финалите и надпреварата в София (8-14 ноември), откъде има титла през 2017 година.

Това ще бъде първо участие за хасковлията в Белгия, тъй като традиционно в същата седмица се провежда "Stockholm Open", където първата ни ракета е шампион от 2013 година, но тази есен няма да се състои заради пандемията от COVID-19, която отмени редица турнири в календара.

"Antwerp Open" се провежда от 2016 година и настоящият му награден фонд е 472,590 евро.